luni, 3 septembrie 2007

Painici

200g faina pt. paine
2 lingurite praf de copt
2 linguri lapte praf
1 lingurita zahar
1 lingurita sare
20g unt
1/2 ou
130 ml lapte de soia

Se cerne faina impreuna cu praful de copt si laptele praf; se adauga sarea si zaharul, untul si se "framanta" putin, se toarna laptele de soia amestecat cu oul batut. Se framanta pana ce aluatul nu mai este lipicios. Se acopera cu o folie (ca sa nu se usuce) si se lasa sa se odihneasca aprox. 30min.

Photobucket

Se imparte in 4 si se fac "turtite". Se incalzeste o cratita (preferabil de teflon), pe foc mic, fara ulei. Se pun turtitele, se acopera cu capacul si se lasa cam 20-25 min. pana se rumenesc. Se intorc si se mai lasa cam 5-7 min. pana se rumenesc.

Photobucket

Si finalul...

Photobucket

si ...

Photobucket

Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails