vineri, 1 februarie 2013

Tofu "custard"

 photo tofu-custard-2_zpsjepxoly4.jpg

700g tofu
400ml dashi sau supa de legume / pui
4 oua
2 linguri mirin sau (2 linguri rase zahar + 2 linguri vin alb)
4 linguri sos de soia
 
Tofu se pune intr-o strecuratoare si se lasa la scurs aprox. o ora sau, mai rapid, se infasoara in cateva servete de hartie si se pune la microunde (600W) pentru 2 min. ;)
Toate ingredientele se pun in blender si se mixeaza bine. Totul se trece apoi printr-o strecuratoare (pasul acesta este optional, insa, efectuandu-l, crema finala este mai fina).
Compozitia se toarna in cani sau castonele termorezistente; acestea se pun in tava de la cuptor, iar in tava se toarna apa fierbinte. Se "coace" la foc mic-potrivit (in cuptorul preincalzit) 20~30 min. Dupa 20 de min. se verifica daca s-a inchegat crema (la fel ca la crema de zahar ars).
Crema se poate servi si asa simpla, eventual cu putin decor: o feliuta de morcov, o frunza de patrunjel ;) sau cu ghimbir (ginger) ras si putin sos de soia ;)

 photo tofu-custard-1_zps32ujrzat.jpg

Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails